© 2013 . All rights reserved.

Sennheiser Momentum

Idag har jag köpt en ny hörlur som ska ersätta mina fina Grado SR325i. Grado är ingen dålig lur men den är inte så villig att spela bastoner och den stör omgivningen regält. Nästan ingen idé att ha hörlurar..

Jag har lyssnat på ganska många lurar som jag trodde skulle fylla de kriterier jag hade, nämligen spelglada och ett jäkla driv precis som Grado,  sluten konstruktion samt mer baskompetenta. De lurar som jag valde mellan va dessa:

  • Denon AH-D600, inte alls samma driv som grado och kände aldrig att musiken kom till mig. Bra naturlig bas och bekväma. Något plastiga.
  • Denon AH-D7100, Riktigt härlig lur som får hela mig att vilja spela  en till låt och en till, precis vad jag vill ha. I princip identisk passform och material som lillebror men med något exklusivare detaljer men fortfarande något plastig. Basen är lite väl överdriven och lillebror känns mer naturlig här.
    8000 kr är den dock inte värd.
  • Ultrasone PRO 750, rocklur med bra detaljer utan att det betyder något bra, inget för mig.
  • AKG K550, Mycket trevlig lur som jag lyssnade lite för lite på. Den passade inte mitt huvud så bra och man blev tvungen att vrida och kämpa lite för att få dom att sitta bra. I övrigt lät de naturligt med bra driv och botten.
  • Beyerdynamic T70P, Jag har redan T770 på jobbet och är lite van vid ljudet och älskar det verkligen! Detta är nog den bästa av de lurar jag testat (Denons stora kanske är bättre) men lider förutom priset av en nackdel, lite klen bas. Dessa är däremot den slutna lur som låter mest som en öppen och det är ett riktigt bra betyg!
  • Sennheiser Momentum, snygga, galet hög kvalitetskänsla och en ljudkvalitet som tillhör toppen. Till det är det ett rimligt pris med tanke på konkurrenterna! Nackdelarna finns där, sitter ganska hårt på huvudet vilket är jobbigt i längden, lurarna känns inte lika öppna som Beyerdynamic och kuddarna sitter tack vare den ovala formen på örat istället för runt.

Sennheiser fick det bli men jag va mycket nära att välja Beyerdynamic istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.
Required fields are marked:*

*