© 2017 . All rights reserved.

Cykeltur på Utöen

Inte ofta jag laddar upp annat än lite bilder men nu tänkte jag faktiskt skriva några rader också.

En dag bestämde jag och Danne oss för att ta 09:40 båten till Utö från Årsta brygga. Tanken va att vi skulle ta en lättare cykeltur på de medhavda cyklarna och råkar vi se en stig, ja varför inte se vart den leder..

Dagen börjar med mulet väder men det skulle visa sig att väderrapporterna som visade 17 grader växlande, skulle vara fel. Solen brände på riktigt bra under hela dagen och bonnabrännan gick från level PRO till level cyklist.

Efter någon kilometers cyklande kom vi fram till första bommen som klart och tydligt visade att vi inte borde cykla här, men bommen stod öppen och på informationstavlan informerades att området är öppet för allmänheten fast man skulle tydligen låta eventuella projektiler och liknande vara.
Glada över det spenderade vi nästan hela resten av resan i dessa områden.

Vi började med att komma ut på en skjutbana där det fans en hel del hällar att cykla runt på och en hel del magiska vyer!
Vidare fortsatt vi mot andra sidan Utö i hop om någon fin strand. efter en del äventyr hamnade vi vid en vik bestående av mestadels klippor, tyvärr lite för utmanande för vår del men en vacker utsikt över havet blev perfekt för den medhavda matsäcken, kycklingwrap, kanske inte världens bästa men just då va den gudomligt god!

Från klipporna kunde vi se att det låg en stoor tom sandstrand norr ut. Inte en kotte där vad vi kunde se. Lokalsinnet sa att vi skulle cykla ungefär ”dit”, det gick riktigt bra! efter 30 min va vi framme och märkte direkt hur stor skillnad det va på sandegenskaperna mellan min och Dannes cykel, tyngdpunkten längre bak och något bredare däck verkar göra stor skillnad.
Vi hade ingen badlust så vi cyklade vidare åt samma håll bara för att se vart man hamnade där efter.
Inte så långt efter den stora stranden, säkert bara efter udden hamnade vi på en lite mindre strand, Men oj! Aldrig sett liknande vatten i svensk skärgård! helt klart, längre ut blått men ändå klart likt medelhavet och helt kritvit sand. vi blev båda nästan lite tagna av miljön så det fick bli några bilder.

Efter den fina miljön trampade vi vidare och hittade en del roliga stigar. Riktigt härlig miljö att cykla i. Faunan är helt annorlunda mot vad jag är van vid, till slut kändes det som att vi inte kunde komma så mycket längre bort. Vattnet började ta slut men vi hittade en brunn som hade dricksvatten, men det va lite suspekt bruntonad, vi började även känna att energin försvann. Mat skulle ju vara trevligt. Så vi bestämde oss för att ta de lite mer traditionella vägarna åter till bryggan.

Jobbig jäkla hemfärd! Väl vid bryggan väntades öl, vatten, lite macka smoothie och vila. riktigt skönt. sedan tog vi en snabb tur till gruvan men vi körde fel och struntade där med i gruvan, blev en glass istället.

Slut på denna dag. 3,4 mil blev det totalt. Tack Danne för en riktigt bra dag.